‘Terrassen open? Aanvalluh!’

Wekenlang werd er reikhalzend uitgekeken en tegelijk enigszins opgekeken naar het moment dat de Nederlandse terrassen weer werden opengesteld. Goed nieuws en keihard nodig, maar ook best spannend. Want wat gaat er gebeuren? Valt alles wel te coördineren? Zo niet, komt er gelijk een tweede golf van Covid-19 achteraan? Gaat de horeca dan weer op slot? Of valt dit allemaal reuze mee? Hoe het ook zij, Terrasindebuurt® wil niets aan het toeval overlaten en zet zich daarom in om de openstelling voor zowel de consument als de horecaondernemer soepel te laten verlopen. En dan vooral zo eenvoudig als mogelijk is.

Wat is Terrasindebuurt®?

Terrasindebuurt® is een simpele website, waarop horecazaken zich eenvoudig en kosteloos kunnen aanmelden. In principe is het niets meer dan een digitale kaart van Nederland, waarop u als consument in één oogopslag kunt zien op welke terrassen in uw directe omgeving eventueel nog plek is. Dit doet de tool door gebruik te maken van een stoplicht, dat bestaat uit twee kleuren: rood en groen.

Waarvoor biedt Terrasindebuurt® de oplossing?

Terrasindebuurt® voorkomt dat u als gast onnodig afreist naar plekken die vaak vol zitten. U ontvangt als het ware een negatief of positief reisadvies. Zo ontstaan geen opeenhopingen, doordat ook de terraszoekende mensen op straat evenredig worden verspreid. Mede omdat de bekendheid en vindbaarheid van terrassen in het algemeen versterkt wordt.

Wat is de meerwaarde voor de horeca?

Het is een feit dat het huidige aantal toegestane plekken voor een groot deel van de horecaondernemers niet rendabel is, met op termijn veel faillissementen als gevolg. Het is dus zaak om zo spoedig mogelijk te kunnen opschalen naar grotere aantallen, en deze nieuwe aantallen vervolgens ook te mogen behouden. Dit kan alleen wanneer we er gezamenlijk voor zorgen dat we de eerste fase heelhuids doorkomen. Terrasindebuurt® helpt te voorkomen dat de maatregelen straks toch weer strenger worden, wat voor zowel de consument als de ondernemers zachtst gezegd nadelig zou zijn.

Hoe werkt het?

Kinderlijk eenvoudig. Groen? Dan is er nog plek. Rood? Dan zit het terras vol. Het voordeel van de tool, is dat de verantwoor- delijkheid bij de horeca zelf ligt. De desbetreffende zaak verandert de actuele status namelijk met één druk op de knop.
That’s it.

In de zoekbalk van de website voert de consument eenmalig de huidige locatie (plaats- en/of straatnaam) in. Vervolgens verschijnt het overzicht van zowel de bezette als de beschikbare terrassen in de directe omgeving. Een terras naar wens beschik- baar? Dan kan direct de website worden bezocht, gebeld voor een reservering en/of de routebegeleiding worden gestart. Doet de horecazaak liever geen telefonische reserveringen? Dan kan deze optie uiteraard uitgezet worden.


Let op: Terrasindebuurt® is géén online reserveringssysteem. Dit wiel is al vele malen uitgevonden en maakt de tool zodoende onnodig gecompliceerd.



Met gastvrije groet,
de initiatiefnemers van Terrasindebuurt®